Foto: de Saarschleife, gisteravond

Blessures? Doe ik niet aan. Spieren, pezen, gewrichten, alles werkt bij mij gewoon. Al jaren.

Tot nu. Mijn linkerknie heeft besloten dat het wel even mooi is geweest. Al op de eerste dag voelde ik een pijntje achter mijn knieschijf maar ik dacht, dat trekt wel weg. Deed het op zich ook, maar niet helemaal. En sinds gisteren doet het verrektes pijn.

Een “bikers knee”, een pijnlijke knie door overbelasting. Kan komen door een te laag zadel (maar die van mij staat hoog) of door te zwaar fietsen. En dat zou best eens kunnen: ik heb de neiging wel eens kleine heuvels op de macht op te stoempen. En omdat ik al een paar zeer vieze hellingen heb gehad (15% bij Klotten, gisteren 13% bij Metlach), zegt m’n knie nu ho. Buigen doet enorm zeer, zowel fietsen als bijvoorbeeld gewoon zitten. Kracht zetten is al helemaal een crime.

Ik was van plan om vandaag naar Neunkirchen te rijden, om daar de Gebläsehalle bij avondlicht op de foto te zetten. In plaats daarvan heb ik de trein genomen van Metlach naar Saarlouis, waar ik mijn tentje heb opgezet op een prima camping vlakbij de stad. Met Wi-Fi en een stopcontact. Ik denk dat ik hier maar even een dag of twee ga bivakkeren om mijn knie rust te geven. Mijn ereader en podcastverzameling houden me wel even bezig, en bovendien is er meer wandelen niks aan de hand dus ik kan zo de stad in.

Mocht het niet beter gaan met m’n knie dan gaan de bergen in Zwitserland en Oostenrijk natuurlijk niks worden. Misschien kan ik mijn fietstocht dan verleggen naar een wat vlakkere koers, anders wordt het terug treinen naar het vaderland. We gaan het zien.

Morgen heb ik in ieder geval wel genoeg tijd om ook een update te geven van de reis tot dusver.

Privacy Preference Center